Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνα - Τοπ 10 τραγουδιών Hip/Hop underground φάσης

Ξεχάστε τον ΝίΒο, ξεχάστε τον Μηδενιστή (Ey-Yow, Aww), Τάκι Τσαν κτλ. Γενικά ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Εδώ σας μαζέψαμε όλη την αφρόκρεμα της πραγματικής underground hip/hop ελληνικής σκηνής! Βουρ στο πατσά!


10.  PINK PARTHENON - MAKE IT BACK TO GREECE 


Εδώ έχουμε εναν χαλβά ελληνοαμερικάνο που θυμήθηκε στα 60 του να το ρίξει στο hip/hop σατυρίζοντας την Hell-ass, ολόκληρο το κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα και τη κρίση. Μαζί του, μια βλαχοελληνίδα αποτυχημένη κλώνος της Μαρίας Σολωμού.



9. Manic Side - Viper and All Da Money-Kerkira clip 

 

 Από τα επόμενα που θα δείτε σε αυτή τη λίστα παίζει να είναι τo πιο φυσιολογικό τραγούδι. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως τη σκηνή με την οποία ξεκινάει το τραγούδι με ένα SEAT (?!) μέσα στο οποίο είναι ένας αποτυχημένος wannabe gangsta που θέλει να το παίξει 50cent, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να φαίνεται αλβανός χασικλής με ένα lower της πούτσας. Κατά τα άλλα για χουμοριστικό βιντεάκι μια χαρά είναι, καλογυρισμένο με μπόλικες αναπηρίες. Γκα-φρά, macho τύποι με τις φανέλες ή μη, γκόμενες, ποτό και thug life το ζούνε στα στενά και έτσι!



8. DEN YPARXEI RATSISMOS 

 

Thug life ντύσιμο, σταυροί, καπέλα στραβά με τρεις αλβανούς γίνεται? Και μάλιστα να τα χώνουν στον ρατσισμό? Κι όμως γίνεται. Με παραγωγή της πούτσας, κλεμμένη φυσικά, 3 αλβανοί τα χώνουν σε μισοκαλά ελληνικά με σκληροπυρηνικό στίχο που βαράει στο σάπιο ρατσιστικό κατεστημένο της Ελλάδας. Τα λένε έξω από τα δόντια τα παιδιά. Στίχοι όπως:  "... από εθενικιστές να με βαράνε με μανία, επειδή ήμουν απ' τη χώρα μου την αλβανία", "...σε αυτόν που ζούμε ολοί μαζί,  άσπροι μαύροι κίτρινοι και λίγο μελαμψοί", "χωριζόμαστε σε χώρες έλληνες και αλβανοί, μας χωρίζουνε στο θρήσκευμα βουδιστές (!) και χριστιανοί", "πρέπει να συζήσουμε στον πλανήτη που πεινάμε". Το κερασάκι στη τούρτα το αλβανικό μουνί που εμφανίζουν σαν γλάστρα μέσα στο βίντεο, η οποία μπορεί κάλλιστα σε λίγα χρόνια να ακολουθήσει καριέρα στα μπουρδέλα του 20ευρου στη Φυλής.



7. Tepeleni crew Dissing Mikros NikolasPakistani Rulez 


To κανάλι με όνομα tepelenicru (lol) φτιάχτηκε στο youtube για έναν και μοναδικό σκοπό. Να μας χαρίσει ένα diss στον Μικρό Νικόλα κατευθείαν από τα επικίνδυνα στενά του πακιστάν αν και το τεπελένι νόμιζα πως βρίσκεται στην Αλβανία... Anyway, πολύ δυναμικό κομμάτι, με παραγωγή απευθείας ripαρισμένη από το youtube και σκληροτράχηλη γλώσσα που φτύνει χολή με στίχους όπως "νόμζα πως τα ντα όλλα όμως ντεν τα ντα, έλλα να βάλ'με μια κόντρα με το λάντα..." 



6.  Wannabe(Beeep) Freestyle!? #1 

 

Εδώ έχουμε μια ιδιόμορφη περίπτωση. Με το που πατάει ο τυπάς να παίξει το χαλί από το youtube κι αυτός, εμφανίζεται στο πλάνο μας (δωμάτιο του) ένας τυπάς σαν καρνάβαλος από τη πάτρα, σκέτος καραγκιόζης. Οπότε έχουμε δύο επιλογές. Ή είναι ψωνισμένος για το μπούτσο ραπάς ο θεός να τον κάνει και μας διασκεδάζει, ή μας τρολλάρει όλους και επίσης μας διασκεδάζει. Επειδή όμως μιλάει για haters (ε όχι), νομίζω ότι ισχύει το 1ο... Τώρα από στίχους άστα να πάνε ο τύπος. Θα άξιζε να τους γράψω όλους. Ο μόνος τρόπος να τους έβγαζα εγώ αυτούς είναι μονάχα με ένα δυνατό κοκτέιλ XTC-LSD. Αν τον γνωρίζετε, μην του πείτε πως ο πεντάχρονος ξάδερφός μου ξέρει να χώνει καλύτερα freestyle. Ακουμπήστε τον συμπονετικά στον ώμο και πείτε του πως ακόμα και ο Eminem ξεκίνησε από πού χαμηλά ενώ είχε απέναντί του έναν στρατό από καβλωμένους ψωλαράδες μαύρους που αφού πήδαγαν τη μάνα του, της έβγαζαν diss. Spoiler για το τέλος. Από το μισό βίντεο και μετά, ο φίλος μας χώνει free στα αγγλικά... ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!! (Spoiler no2 γι αυτούς που τους τρώει ο κώλος τους και θα τον ψάξουν. Εντοπίστε μια μπαλάντα που έχει γυρίσει βιντεοκλιπ σε παραλία κρατώντας ένα κοπρόσκυλο...)



5. Snoopyred- greek freestyle o basilias 



Ένας μπούλης πίσω από το πισί, απεγνωσμένος από το ξύλο που τρώει καθημερινά από (βάζελους) νταήδες στο σχολείο αποφασίζει να το ρίξει στο hip hop. Με την webcam έτοιμη, το youtube να παίζει το χαλί (lol) και πίσω ένα τεράστιο πανό του Ολυμπιακού ο μπούλης μας βγάζει τα ψυχολογικά απωθημένα του κάνοντας freestyle ενώ εξαπολύει απειλές κατά πάντων υπενθυμίζοντας σε όλους ότι (ο ίδιος) είναι εκτός από βασιλιάς του rap, ο Λεωνίδας (300), σαν τον 50(cent), ο νο1, ο ένα-ένα-δυο, ο ένα-δύο-ένα-δύο, είναι προ..., είναι ολυμπιακός, είναι κόκκινος, είναι όλος κόκκινος, είναι ο Σπάρτα, είναι ο Μεγαλέξαντρος (του rap), είναι αυτός που παίρνει όλα τα πράγματα-τα λεφτά. Αυτό που με ανησυχεί σε αυτά που λέει είναι που αναφέρει συχνά θα πάρω το όπλο, τη μπερέτα κτλ και θα σας θερίσω κτλ. Ας ελπίζουμε να μην την δει ποτέ Αμερική φάση, πάρει κανά όπλο, μπει σε κανά σχολείο και θερίσει κόσμο... Μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe στο προφίλ του greekprincefly διότι ανεβάζει βίντεο συχνά!!!



4. FORIS MC FEAT PANOS MC FO-PA CREW YO 



Εδώ έχουμε μαγικό ντουέτο. Από τη μία ο ήδη διάσημος Foris Mc, κι από την άλλη ο λιγότερο γνωστός αλλά περισσότερο ανάπηρος Panos Mc. Ο Foris Mc σαν φάτσα δεν μας προιδεάζει για ανάπηρο εκ πρώτης όψεως κι όταν ανοίγει το στόμα του ακούγεται σαν 10χρονο που διαβάζει μελωδικά στίχους. Βγάζει αρκετά συχνά βίντεο (subscribe! :p), κι όλα είναι γυρισμένα στο δωμάτιο του (στην ψυχιατρική κλινική???). Ο άλλος, ο Πάνος είναι απλά σκέτος μόγγολος. Τσιμπήστε άλλα τρία βίντεο από την σόλο καριέρα τους.



Το παραπάνω είναι DISS του Φόρη στο νο3 της κατάταξης μας, οπότε κρατηθείτε και μην το δείτε μέχρι να διαβάσετε και το νο3... 










3. RONO MC - POIOS TO KANEI TO KAMOS



Ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του αλβανικού hip/hop στην Ελλάδα!!! Κι αυτός με τη σειρά του προφανώς προσπαθεί να "σκοτώσσει τον ρασσισμό", ενώ υπενθυμίζει στους αχάριστους έλληνες πως παρόλο που τον θεωρεί η κχώρα "αλλονταπόσσ τρελόσσ" αυτός ντουλεύει ενώ κινδυνέυει από τους μπάτσουσσ, κι όταν χαλαρώνει "μέσσα στο αιτωλικό, καπνίζει αλβανικό".  Σπαστά ελληνικά προσδίδουν επιθετικότητα σε όποιον το παίζει ρατσιστής ενώ με πανέξυπνα λογοπαίγνια μας δηλώνει "φίλε γκια να κσέρεις, εγκώ σε τιρανά!" 



2. Greek HipHop - Apogonoi tou Xaous - Theleis sxesi 



Μεγάλο κομμάτι. Αναμφισβήτητα. Από τη Κεφαλονιά μας έρχεται το κομμάτι αυτό από το crew καμμένων παλικαριών που δεν έχουν γκόμενα και είπαν να το ριξουν λιγάκι στο hip/hop. Είναι αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε "δε γαμάς που δε γαμάς, δε ρίχνεις κανά free?". Στη προκειμένη περίπτωση μόνο free δεν έχουμε. Στρατευμένο στίχο με στόχο να βρίσει γκόμενα (προφανώς ο στιχουργός έφαγε άλλη μία χιλόπιτα) και το πετυχαίνει με άκρως διασκεδαστικό και οτινανικό στίχο!!!
1. να ανοίξει τη πόρτα ο αδερφός σου όταν κλάσει το σκυλί σου 
2. σου σκίστηκε το καλτσόν, βλέπεις και sex and the city όλη τη σεζόν, δε γουστάρεις σεξ κι ας έχεις δει όλες στο youporn, αν μιλήσουν για κοινωνικά ρουφάς depon, μιλάω για NFS Carbon, κι εσύ νομίζεις πως είναι καρότσι απ' το μινιόν (έτσι λέει?)
3. ονειρευόσουνα μια πούτσα από μαύρο και τσέχο (!!!)
4. τους άντρες τους έχεις δυο-δυο-τρεις, τον έναν γιατί είναι μερακλής τον άλλον γιατί είναι τσαμπουκάς και καραμπουζουκλής και τον άλλον γιατί είναι χοντρός και χασικλής! 
5. μόλις κάνω ραπ και τον έχω παίξει (ρεφρέν)
6. την έβγαζα με φρούτα για να γίνω φέτες, τώρα μου τα τρώνει τα φράγκα κι οι ρουλέττες!
7. Δεν λείπει και το πολιτικό χώσιμο... "μαλακισμένο τώρα κάνε μοκ, δεν είμαι εγώ ηλίθιος- εσύ είσαι ηλίθια που ψήφισες ΠΑΣΟΚ!!!

Αυτό που αξίζει να πούμε και έφερε και το κομμάτι τόσο ψηλά (χαμηλά) στη λίστα μας, είναι 2. ο κάφρος ο ψευδός που χώνει ρίμες στο τραγούδι και δεν καταλαβαίνει κανείς σχεδόν τίποτα. (στη φωτό ο αριστερός) Αυτός λοιπόν, επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε, έχει το ίδιο που έχει κι ο Θέμος με τη κάτω γνάθο του (σε μεγαλύτερο βαθμό όμως). Και 1. ο τραγουδιστής στην αρχή και στο ρεφρέν ο οποίος είναι και ο στιχουργός (στη φωτό ο τυπάς στο βάθος στα ντραμς). Αυτός λοιπόν είναι τόσο καμμένος που έχει ανεβάσει ο αθεόφοβος tutorial βίντεο στο youtube για να αποδείξει την επιχειρηματικότητά του και το πως μπορεί να βγάλει κάποιος λεφτά από τη κρίση. Τι κάνει? Αγοράζει μπανάνες με 2 ευρώ και περιφέρεται σαν την άδικη κατάρα στο Λυξούρι για να τις πουλήσει έναντι 3 ευρώ, έτσι ώστε να χει κέρδος 1... Τι να πει κανείς...



Και φτάσαμε αισίως στο νο1 της κατάταξης μας...! 

Στο νο1 λοιπόν... 

  
1. Rapistotelis & Empristis - Los Mpoulos VIDEO


Μα υπάρχει τίποτα πιο γαμάτο από δύο μπετόβλακες χασικλήδες που κάνουνε DISS, ή λένε ότι κάνουνε διότι εμείς αδυνατούμε να τους πιστέψουμε, στον Βουρλιώτη και στο Family? Χώρια που το βιντεοκλίπ (βιντεοκλιπ εδώ= Γύρισμα με μια κάμερα στο χέρι στο Μόναχο εναλλάξ) είναι γυρισμένο στο Μόναχο, εκεί που διαμένουν οι τυπάδες... Ευτυχώς δηλαδή να λέμε που δεν τους έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Δεν θα πούμε πολλά, είναι απλά άψογο. Βρείτε εσείς ότι σας αρέσει στο βιντεοκλιπ και σχολιάστε στο στο comment section below. Να σημειώσουμε μόνο δύο αξιοσημείωτα στοιχεία για το τέλος:

1. To Βιντεοκλιπ το συγκεκριμμένο βραβεύτηκε από το TimawriTV Awards* με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. 
2. O Ραπιστοτέλης (loooool!) βγάζει diss με τον άλλον τον Τσολιομή (* δες λέξη της ημέρας: τσολιομίζω)  στο Family και τους κράζει και καλά, ενώ ο ίδιος ο Ραπιστοτέλης έχει κομμάτι συνεργασίας με τη Καίτη Γαρμπή (!) που θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έχει φτιάξει μόνος του...






BONUS (για το τέλος)


*TimawriTV

Πρόκειται για 2 τρελά τυπάκια που κάνουν τη πλάκα τους έχοντας το συγκρότημα hip/hop Άπαχα Γιαούρτια και κάνοντας διαδικτυακές εκπομπές με το όνομα TimawriTV που αξίζει να δείτε. Ήταν οι πρώτοι παγκοσμίως που βγάλαν τραγούδι παρωδία πριν ακόμα καλά καλά βγει το κανονικό/αυθεντικό!!!

Δείτε το αυθεντικό σποτάκι του Μηδενιστή:


Δείτε το σποτάκι παρωδία από Άπαχα:


Δείτε το κανονικό τραγούδι του Μηδενιστή:


Δείτε τη παρωδία από Άπαχα που βγήκε ΠΡΙΝ βγάλει ο Μηδενιστής το αυθεντικό!

 
 
 




 


3 σχόλια:

  1. akougomai san dekaxrono re panilithie? pou? sto videaki pou anevases? ego ton diamorfono ton tono tis fonis m se kathe tragoudi...k se trolaro kanonikotata..anapire satire tis poutsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. FILE DEN TA KSERIS KALA
    EINAI DYNATON NA SOU DIEFYGE O TAKO MC K O TOLIS MC? AN EINAI DYNATON!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Fori eisai anaphros sto hip hop aporw toso xronwn gomari pws den to katalavaineis.
    2. tous xerw ton tako kai ton toli, alla thn wra pou egrafa tous ksexasa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή