Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κλείσαμε μήνα - Κυκλοφορούν ανάμεσά μας...


Όχι δεν πρόκειται για κανένα παιχνίδι τρόμου της σειράς. Μιλάμε για τον απόλυτο κίνδυνο που απειλεί την κοινωνία μας. 1 μήνα κλείσαμε αισίως από τότε που ο ιός με το κωδικό όνομα FM11 βγήκε από τα εργαστήρια και εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη μέσω των ανθρώπων κυρίως αντρικού γένους. Η κατασκευάστρια εταιρία δεν ενημέρωσε για τους κινδύνους του ιού καθώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγένει και καινούργιος ιός (με τις κωδικές ονομασίες CM01/02 παλιά ή FM05), υποτίθεται γνωστός για τις επιδράσεις του στους ανθρώπους. Κρατάει όντως 1 μόνο χρόνο η κατοίκησή του στον άνθρωπο αλλα δυστυχώς κάθε χρόνο ο ιός κυκλοφορεί πιο ανανεωμένος και πιο επικίνδυνος από ποτέ. Σίγουρα μετά από έναν μήνα αν κυκλοφορήσετε έξω ή κάνετε μία επίσκεψη στους επιρρεπείς για τον ιό αυτό άντρες, θα αναγνωρίσετε αμέσως τα συμπτώματά τους. Μήπως είστε κι εσείς όμως θύμα του ιού? Υπάρχει θεραπεία? Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε..


Σύμπτωμα νο1: Ακατανόητες/ακαταλαβίστικες ανάγκες 

Οι φέροντες του ιού "κουβαλούν" τη πραγματικότητα του παιχνιδιού και στη πραγματική τους ζωή θέτοντας την κοινωνική τους ζωή και συμβίωση με τους άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο. Κοπέλα σε σούπερ μάρκετ πήγε γεμάτη απορία στον διευθυντή της, συνοδεία του πελάτη, και του είπε: "Κύριε διευθυντά, συγνώμη αλλα δε ξέρω τι είναι αυτό που θέλει... Δε ξέρω που και αν το έχουμε... Ο κύριος θέλει λέει "Deep Lying Forward" και όταν του είπα οτι δεν έχουμε, μου απάντησε "καλά, παίζει τίποτα σε box to box διότι και εκεί έχω κενά..." Ο τύπος πάει να φύγει με άδεια χέρια αφού έχει απογοητευτεί, τσακώνει όμως ένα κρουασάν από αυτά που έχουν κοντά στο ταμείο. Η ταμείας τον σταματάει για να πληρώσει και εκείνος της λέει "Πόσο έχει; 60 λεπτά? Ωραία... 12 λεπτά προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 48 δόσεις. Αν μου αρέσει μετά τη δεύτερη δαγκωνιά, θα σου δώσω άλλα πέντε λεπτά και αν καταφέρω να πουλήσω το μισό σε δυο μέρες θα έχεις το 30% απο αυτά που θα πάρω..."


Σύμπτωμα νο2: Αναζήτηση πλήκτρων

Ο ιός FM11 σε κάνει να βλέπεις σχεδόν τα πάντα όπως η οθόνη του παιχνιδιού. Υπάρχουν άτομα που π.χ. βλέπουν τηλεόραση και μόλις δουν κάτι που τους αρέσει, ψάχνουν στο τηλεκοντρόλ το ctrl και το PrtSc για να κάνουν print screen, ενώ άλλοι όταν είδαν στα αποτελέσματα Barca - Pao 5-1 φωνάζουν "έλα, χέσε μας τώρα, quit/load και πάμε πάλι. 5-4-1 με sweeper θα κατεβάσω, hard tackling στον Messi για να μην ξαναπαίξει μπάλα, που θα πάει έστω και με τη 5η φορά θα την πάρω την γαμημένη ισοπαλία μέσα στο camp nou..." Επίσης , έχουν αποκτήσει μια τελείως διαφορετική αίσθηση του χρόνου. Εκεί που κάθονται, νομίζουν οτι αν πατήσουν το space, το μυαλό τους θα θολώσει, θα περάσει μια μπλε μπάρα από μπροστά τους που σιγά - σιγά γεμίζει και μόλις γεμίσει, η θολούρα θα φύγει και θα έχουν περάσει δυο - τρεις μέρες...


Σύμπτωμα νο3: Παρομοιώσεις

Ο τυπάς που πήγε στο σούπερ μάρκετ και ζητούσε "Deep Lying forward" δεν έμεινε εκεί, καθώς φαίνεται πως ήταν ένας κλασσικός εθισμένος από τον ιό FM11. Με το καροτσάκι του, έκανε ζιγκ - ζαγκ στους διαδρόμους με τα ψυγεία και μετά μονολογούσε "move into channels", ενώ στα φρούτα, όταν έβαλε πορτοκάλια στη σακούλα, πήρε ένα έκανε τέσσερα - πέντε "αγγελάκια" και το σούταρε ανάμεσα στα πόδια της άτυχης υπαλλήλου και είπε "technique 17, finishing 16, composure 16... πρέπει να βελτιώσω το first touch".  Όταν ο υπεύθυνος του τμήματος του έκανε παρατήρηση, εκείνος του είπε "Ρε μαλάκα, πως είσαι έτσι? Άλλαξε skin..."
 

 Σύμπτωμα νο4: Αμνησία

Εκτός από το προηγούμενο παράδειγμα που το θύμα μπορεί να πέσει σε vortex και να νομίζει ότι περασαν 2-3 μέρες υπάρχει και το ενδεχόμενο το θύμα να έχει κενό μνήμης ολόκληρων χρόνων. Φαίνεται ξεκάθαρα όταν πας να δείς μαζί του ποδόσφαιρο. Ανακοινώνεται η ενδεκάδα του Παναθηναικού και τον βλέπεις να ωρύεται και να λέει: "Που είναι ο christian ledesma στο κέντρο? Τραυματίας είναι και δεν παίζει? 15 εκατομύρια του δώσαμε του μουνιού για να τον αγοράσουμε από την Lazio και δεν παίζει? Ο Gilberto Silva τι γυρεύει μέσα? First Team Coach είναι στον Παναθηναικό!" Το παιχνίδι ξεκινά και κάποια στιγμή με το που λέει ο σπίκερ "δείτε πάλι τη προσπάθεια του Νίνη, με τον 19χρονο να πιάνει το σουτ στη κίνηση" και ο διπλανός σου φωνάζει "τι 19 ρε φίλε... 25 έχει πάει, έλεος, που ζεις?" Στη λήξη του ημιχρόνου, ο εκφωνητής λέει "οι νταμπλούχοι Ελλάδος προηγούνται με 1-0" και πάλι ο εκνευριστικός τύπος δίπλα σου ξαναπετάγεται και ωρύεται "ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ Ποιο νταμπλ? ΤΡΕΜΠΛ πήραμε πέρυσι... ολόκληρο Champions League! Λίγο το χει ο κωλόγαυρος ο πουλημένος? Ανίδεε..." 


Σύμπτωμα νο5: Συμβίωση με "καθαρούς" ανθρώπους ή γυναίκες

Για τους φέροντες τον ιό FM11, η συμβίωση με τις γυναίκες είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Πολλοί από τους άνδρες έχουν περάσει παρόμοιους ιούς (CM, FM05, FM07 κλπ) και μπορούν να καταλάβουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος. Οι γυναίκες όμως, πλάσματα ενός ανώτερου Θεού (που μια ζωή απαντάνε "δε ξέρω τι θέλω" και τη στιγμή που έπρεπε να το πούνε τους έπιασε η αποφασιστικότητα και φάγανε το μήλο) δεν μπορούν να καταλάβουν την ασθένεια.  Εκφράσεις-απαντήσεις όπως "ούτε 2 ώρες δεν κάθομαι", "τώρα σε πέντε λεπτά το κλείνω" είχες πει,  είναι καθημερινό φαινόμενο... 


Σύμπτωμα νο6: Αλλαγή/διαταραχή προσωπικότητας 

Βλέπεις τον φίλο σου-θύμα να σε βρίζει. Όταν του την λες, σε χαστουκίζει και σου λέει για μια βδομάδα δεν θα ξαναβγούμε για μπύρες για τιμωρία. Έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα και παίζεις σκατά στο 7Χ7 τελευταία... Σε κάποιες άλλες μέρες μπορεί να τον δεις κουστουμάτο σε άσχετη φάση και να τρώει τα νύχια του. Όταν τον ρωτάς σου λέει: "Σήμερα το βράδυ παίζω τη πρόκριση με την Chelsea", ενώ στη πραγματικότητα είναι μεσημέρι, και σου συνεχίζει" Θα πω στα παιδιά να τα δώσουν όλα για τους οπαδούς και μόνο. Στον καθένα player instructions, o Βαζέχα θα με βοηθάει στον πάγκο και ο Cisse ευτυχώς μου παίζει με rating 8,3 μέσο όρο..." Αν πας από το σπίτι του την επίμαχη ώρα, θα τον βρεις ακίνητο στον υπολογιστή με το δεξί του χέρι σε γροθιά να ακουμπάει στα χείλη του σκεφτικός και σε κατάσταση μεγάλης περισυλλογής.


Θεραπεία

Θεραπεία απλή. Ένας υγιής άνθρωπος ναρκώνει το θύμα, του περνάει χειροπέδες και τον δένει στο κρεβάτι του, ενώ έχει πετάξει το pc από το μπαλκόνι. Just kidding, δεν είναι αυτή η θεραπεία. Αλήθεια, υπάρχει φάρμακο? Ναι, υπάρχει!!! Ποιο είναι αυτό? Μα, ο ίδιος ο ιός. Έχετε κολλήσει τον ιό και ο διπλανός σας, ο φίλος σας, σας θεωρεί ανώμαλους και πρεζάκια? Για κολλήστε του μία το μικρόβιο... Πόσο πιο όμορφα θα νιώσετε όταν οι άνθρωποι γύρω σας, σας καταλαβαίνουν και καταστρέφονται όπως εσείς? Γι' αυτό είμαι κι εγω εδώ... Κι εγώ είμαι σαν εσένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή αυτό το post. Μην αντιστέκεσαι, είναι ωραίο αίσθημα... Νοσήστε κι εσείς από τον ιό FM11 και νιώστε άνετα... Τι θέλετε για το ξεκίνημα? Λίστες με wonderkids? ΕΧΩ. Λίστες με ελεύθερους? ΕΧΩ. Deep lying forward? ΕΧΩ. Skins? ΕΧΩ. Kits? ΕΧΩ. Facepacks? ΕΧΩ. FMRTE για να αλλάζεις δεδομένα μέσα στο Game? (το ξερες πως ο Messi μια ζωή είχε όνειρο να παίξει στον ΠΑΟ?) ΕΧΩ. Γκόμενες? Ε, εντάξει, αυτό έλειπε... να τα έχουμε όλα αυτά και να μείνει μαζί μας και η γκόμενα... Είπαμε, μην είμαστε και πλεονέκτες... :p



ΥΓ. Μου λέει φίλος τις προάλλες, πως ο ΠΑΟ νίκησε 2 - 1 τον Ολυμπιακό άλλα έχασε με 1 - 0 από την ΑΕΚ στο άλλο derby. Μα καλά, μεταξύ μας, πάσχουνε? 2 μπαλάκια στον γαύρο μέσα στο Καραισκάκη και άνετη 3 -0 επικράτηση επί της διαλυμένης ΑΕΚ πάλι εκτός έδρας! Ιδού τα πειστήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου