Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

WWE PPV Δεκεμβρίου: Tables, Ladders & Chairs (TLC) 2010

Πρόγραμμα Αγώνων, Οδηγός, Σχολιασμός για ίσως το πιο βίαιο PPV μετά από την Wrestlemania φυσικά.


Τελευταίο Pay-Per-View της χρονιάς 2010 με το μόλις δεύτερο Tables Ladders & Chairs (TLC) που εντάσσεται στις αλλαγές που προωθεί τα τελευταία χρόνια ο chairman του WWE Vince McMahon θέλοντας να σώσει το προιόν του καθώς βρίσκεται σε κρίση.

Τηλεοπτικά, το WWE πήγαινε πάντα καλά. 1ο στην τηλεθέαση της Αμερικής όλων των εποχών είναι το brand του RAW που καθηλώνει εκατομύρια θεατές στους δέκτες τους.

Το πρόβλημα δυστυχώς εμφανίζεται στην πώληση των εισητηρίων για κάθε PPV ή μαγνητοσκοπημένο γύρισμα του RAW, Smackdown, ECW και WWE Superstars καθώς και στην μετέπειτα αξιοποίηση του προιόντος όπως πχ οι πωλήσεις DVD's ή του επίσημου WWE merchandise. Παρόλο που τα στάδια γεμίζουν, ή φαίνονται γεμάτα, παρατηρείται έντονη απαξίωση της επαγγελματικής πάλης μέσω του WWE.

Αυτό συμβαίνει λόγω της αλλαγής του στόχου του τηλεοπτικού και όχι μόνο κοινού από το ίδιο το WWE το οποίο δεν αποτελεί επιλογή του chairman, αλλά του αμερικανικού κράτους και της νομοθεσίας περί επαγγελματικής άσκησης που έχει σφίξει τα λουριά παρά πολύ λόγω των ανεξέλεχτων κρουσμάτων doping τα οποία είναι και το λιγότερο στην όλη υπόθεση. Οι Θάνατοι στο WWE δίνουν και παίρνουν (θυμηθείτε τον Eddie Guerrero, τον Umaga και προφανώς τον θρυλικό Chris Benoit που από τα φάρμακα που έπαιρνε τρελάθηκε, σκότωσε την γυναίκα και τα 2 παιδιά του και αυτοκτόνησε), ενώ παρατηρείται και ανάμεσα στους αθλητές έντονη δυσφορία (την οποία απαγορεύεται δημοσίως να εκφράσουν) λόγω της εντατικής σωματικής κόπωσης μιας και οι παλαιστές του WWE σχεδόν όλο το χρόνο μοιράζουν την ημέρα τους από το γυμναστήρια στα στάδια.

Το αποτέλεσμα είναι, το περιεχόμενο του WWE να μην έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά με την θρυλική Attitude Era (1990-2000). Δυστυχώς σήμερα, τα σενάρια τείνουν να γίνουν γελοία με πιο τρανταχτό παράδειγμα την τωρινή (ξεφτίλα) σεναριακή κόντρα του Undertaker με τον Kane που έκανε εμένα προσωπικά να σιχαθώ τον Undertaker και να σβήσω από το μυαλό μου τα τεράστια επιτεύγματά του (πχ το 18-0 στην Wrestlemania που κινδυνεύει φέτος να μην αμυνθεί λόγω τραυματισμού του στους ηλίθιους αγώνες με τον Kane).  Σαν να μην έφτανε αυτό, μεγαλώνει σε δύναμη η "αντιπολίτευση" στο WWE, το TNA, το οποίο είναι πιο βίαιο, δεν έχει να ζηλέψει τπτ, οι αγώνες του είναι πολύ υψηλού επιπέδου και κερδίζει ολοένα τους παλιούς φανατικούς του Attitude Era, ενώ η μεγαλύτερη ζημιά που κάνει στο WWE, είναι που προσλαμβάνει όσους παλαιστές διώχνει το WWE για αναβολικά, ναρκωτικά κτλ με καλύτερο παράδειγμα τον "πολύ" Jeff Hardy".

Αγώνες first blood δεν γίνονται συχνά όπως και τα street fights, ενώ προφανώς λείπουν τα συρματοπλέγματα και οι φωτιές στο ring. Μεγάλες πτώσεις η καρεκλιές στο κεφάλι δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε την Wrestlemania, ενώ στα πλανά από το κοινό, οι κάμερες εστιάζουν πλέον σε πάρα πολλά παιδιά σε αντίθεση με το παρελθόν που έβλεπες ένα σωρό κάφρους με γαμάτα και γελοία πανό έτοιμους να ξεσηκώσουν όλο το στάδιο με τα συνθήματά τους. Τώρα μόνο κανένα "Whaaaaaaat?" να ακούσεις, απομεινάρι του Stone Cold Steve Austin και της Attitude Era. Τότε παιζόταν πραγματικά άγριο ξυλίκι...

Πάρτε μια ιδέα από Stone Cold και "Whaaaaaat!" chants


Δείτε εδώ την real life τρολλιά σε ομιλία του Obama με "Whaaaaaat!" chants! Πραγματικό!


Αυτά λοιπόν αντικαταστάθηκαν από λυπημένα παιδάκια όπως αυτό το κοριτσάκι που εκνευρίστηκε όταν ο Miz πήρε τον τίτλο:
















Anyway, αφιερώματα στο Wrestling θα ξανακάνουμε. Ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα αγώνων για το TLC που θα γίνει σήμερα Κυριακή στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος live on PPV(=στην ελλάδα δεν θα το δείτε προφανώς πουθενά, από τη δευτέρα-τρίτη στα torrents! :p)

Το επίσημο τραγούδι του TLC 2010 είναι το "Na, Na, Na", των Chemical Romance. Θα το ακούσετε εδώ

Το επίσημο Trailer (Promo) του TLC 2010 είναι αυτό, και μπορούμε να πούμε ότι είναι το πιο εμπνευσμένο σε σχέση με promos προηγουμένων PPV's.

To επίσημο wallpaper είναι αυτό:



Φιγουράρει ο Rey Mysterio με εναέριο αεροπλανικό











Πρόγραμμα TLC 2010:

WWE Title (Tables Match)
Miz (c) vs Randy Orton


Ο Miz είναι νέος σχετικά στον χώρο και το αξιοσημείωτο σε αυτόν είναι πως έγινε αθλητής WWE κάνοντας το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο του Pro-Wrestling. Έγινε γνωστός στην Αμερική με την συμμετοχή του στο reality show Big Brother, ενώ μετά από αυτό εκμεταλευόμενος την πρόσχαιρη δημοσιότητά του γράφτηκε στο Reality Tough Enough, reality που βγάζει παλαιστές για λογαριασμό του WWE. Δεν κέρδισε, παρόλα αυτά κατάφερε και μπήκε στο ρόστερ. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε και καταξιώθηκε σαν ένας από τους καλύτερους "μικροφωνηστές" όλων των εποχών σύμφωνα με το ίδιο το WWE. Αυτή τη στιγμή, δέχεται ένα μεγάλο σεναριακό push έχοντας κερδίσει το WWE title μέσω cash-in της βαλίτσας από το Money In The Bank και φτάνοντας σε σημείο να αμυνθεί τον τίτλο του από τον Randy Orton. Άποψη μου, είναι πολύ καλός και ποιοτικός, αλλά δεν μπορεί να σταθεί για πολύ καιρό στο υψηλό επίπεδο. Θα παραμείνει το επόμενο διάστημα διεκδικητής της ζώνης (διότι θα τη χάσει προφανώς μπορεί και σήμερα), αλλά σίγουρα θα "πέσει" κάποτε και θα συμβιβαστεί με τίτλους US και Intercontinental.


World Heavyweight Title (Fatal Four Way TLC Match)

Kane (c) vs Edge vs Rey Mysterio vs Alberto Del Rio



Πολύ κράτησε το αστείο με τον Kane να είναι World Heavyweight Champion. Δεν μπαίνω στο κόπο να εξηγήσω το γιατί. Για μένα ο Kane ήταν πάντα καλός, αλλά not enough. Ειδικά εδώ, που τα βάζει με τον Ultimate Opportunist Edge (o οποίος μπορεί και σηκώνει ολόκληρα PPV's μόνος του), τον πάντα γαμάτο, συμπαθητικό και πασίγνωστο Rey Mysterio (o οποίος κι αυτός δυστυχώς δεν μπορεί να σταθεί πάρα πολύ σε υψηλό επίπεδο) και τον καινούργιο στο WWE Alberto Del Rio (o οποίος σαν άλλος "μεξικάνος JBL" ήρθε για να μείνει και μας πείθει).

Chairs Match
John Cena vs Wade Barrett


Ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από heel. Αναφέρομαι φυσικά στους Nexus που με το που εμφανίστηκαν στο WWE τα κάνανε όλα "πουτάνα" επηρεάζοντας την έκβαση πάρα πολλών ματς. Μου θυμίζει πολύ τους "Evolution" για την ικανότητά τους να σπέρνουν τον πανικό σε οποιδήποτε brand ή show του WWE. O Cena από την άλλη, πάντα εμπορικός και με τυποποιημένες κινήσεις μας κάνει μεν να βαριόμαστε, μας έχει αποδείξει όμως δε, ότι μπορεί να βγάλει επικά ματς που πολλοί λίγοι τα βγάζουν.



Triple Threat Ladder Match
Dolph Ziggler vs Kofi Kingston vs Jack Swagger


Κλασσικοί κομπάρσοι παλεύουν για τον τίτλο του Intercontinental. Κανείς δεν πείθει με τις ικανότητές του, εκτός από τις εξάψεις του Τζαμαικανού Kofi Kingston.


Ladder Match για τον πρώτο διεκδικητή του WWE Championship
Sheamus vs John Morrison

 
 
O Jim... eee John Morrison ήθελα να πω ήταν στην ίδια σεζόν στο Tough Enough μαζί με τον Miz και μάλιστα βγήκε σε καλυτερη θέση από αυτόν. Δεν τον έχουν σπρώξει σεναριακά όσο τον Miz, αλλά ο ίδιος αθλητικά βελτιώνεται συνεχώς με τον καιρό και αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερα ματς. Εδώ τον έχουν με την έκπληξη των τελευταίων χρόνων Sheamus, τον επικίνδυνο ιρλανδό, τον οποίον τον έχουν σε προσωρινή ναφθαλίνη από τα μεγάλα ματς και τους τίτλους για να υπάρχει φυσικά ενναλαγή στα πρόσωπα που κυνηγάνε τον τίτλο.


Divas Tag Team Tables Match
Natalya & Beth Phoenix vs Laycool


Πλάκα έχει πάντα να βλέπεις γυναικείο wrestling ειδικά τώρα που γύρισε η Beth Phoenix από τους τραυματισμούς της και γυαλίζει το μάτι της... Όσο έλειπε πρωταγονιστούσε κυρίως η Michele McCool, μια χαρά αθλήτρια για να λέμε την αλήθεια.
 


Καλό Show εύχομαι σε όσους δούνε το TLC μαζί με μένα κι ας ελπίσουμε με κάποιο τρόπο να ξαναγυρίσουμε στις παλιές καλές εποχές του WWE. 
 
ΥΓ1. Που σαι ρε Jeff Hardy??? To ΤΝΑ είναι πολύ λίγο για σένα!!!

ΥΓ2. Για όσους θέλουν να πάρουν μια ιδέα από TLC matches, να ψάξουν τα ματς πρότυπα του είδους στο youtube ή οπουδήποτε αλλού με την αναζήτηση Jeff & Matt Hardy VS The Dudley Boyz VS Edge & Christian
 
Ευχαριστώ το www.lordofrings.gr για τις πληροφορίες και την ενημέρωση του στον χώρο του ProWrestling, MMA κτλ. Site στο οποίο μπαίνω συχνά για ενημέρωση πάνω σε όλα τα είδη πάλης και για όλους τους Έλληνες παλαιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου